.

.

torsdag 23. februar 2017

Vegetariska blomkålsbollar


Vegetariska, runda, tunga men krispiga, mättande och snygga.... yeey!

Vi snackar blomkålsboll. Här är receptet:

700 gram blomkål (ett litet huvud)
1 1/2 dl kokosmjöl
1 ägg ( eller två små)
1 tsk bakpulver
1 tsk spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk ingefära ( eller färsk om du har det)
1 krm cayennepeppar
salt

Gör så här:

Ta bort blast och stock ifrån blomkålen, och kör den smulig i en matberedare. Häll blomkålen i en kökshandduk och pressa ut all vätska du kan. 

Blanda de torra ingredienserna. 

Blanda alltihop och tillsätt ägget.

Rulla bollar av röran och fritera i het frityrolja. De brukar vara färdiga efter 3-4 minuter. 

Så där ja :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar