.

.

søndag 26. februar 2017

Vietnamesiska vårrullar med fänkål och chili




Det här är snabbmat på sitt bästa, och världens bästa "man tager vad man haver" middag. Man kan rulla in nästan vad som helst, kokta nudlar, jordgubbar, spenat, ris, strimlor av lax, bönor, mango, kål...det går liksom inte att göra fel, det är bara att köra! 

Dessa rullar är fyllda med (finstrimlad) vitkål, fänkål, grön sparris, chili och jordnötssmör.

Gör så här:
Koka upp vatten och häll upp i ett fat eller en skål. Låt vattnet svalna medans du skär dina grönsaker. 

Strimla dina grönsaker (Jag 💓 min mandolin)
Lägg i ett risark i den ljumna vattnet och låt det ligga i 10 sekunder innan du tar upp det.
Bred försiktigt ut tempererat jordnötssmör på arket, toppa med grönsaker och rulla!
Blanda soya med lite risvinäger som dipp.

Doppa, njut, repeat. 












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar