Hej min vän!
Det där med chiafrön är inte så dumt ändå.. sedan jag shoppade loss på ca. 2 kilo i Sverige och släpade med mig hem (bara nästan) har dom hamnat lite överallt. I knäckebröd, i smoothies och i barnens havregrynsgröt. Om nu dessa omega 3-rika prickar har lyckats förhöja min hälsa och gjort mig lyckligare är svårt att fastslå, men nog känner jag mig lite gladare ;) Sist ut i receptsamlingen har vi en fet liten pudding med vaniljsmak och krämig yoghurt. Du kommer att stå dig till lunch, jag lovar:
Recept på chiapudding:
2 matskedar chiafrön
2 dl mandelmjölk (köp i affären eller testa att göra egen?)
1 kryddmått vaniljpulver
2 matskedar chiafrön
2 dl mandelmjölk (köp i affären eller testa att göra egen?)
1 kryddmått vaniljpulver
Pytte-pytte-pytte lite salt. (Min bästis Hanna säger att lite salt lyfter fram sötman i choklad, vilket har visat sig fungera även på chiapudding. High five på det.)
Blanda allt i en bägare och låt stå i kylskåpet i en timme. Rör om och häll över i ett glas som får stå över natten i kylskåpet. Klart till frukost nästa dag, när du blandar puddingen med rysk yoghurt och toppar med granola. Tjing!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar