.

.

fredag 19. desember 2014

Bachelor i ernæringDen känslan!

Direkt efter att jag hade lämnat in eksamen kändes det inte speciellt alls. Efter några minuter, fortfarande ingenting. På tunnelbanan på väg ifrån Nydalen, ingenting. 

Det är först en halvtimme senare, inne på 7-eleven som det börjar gå upp för mig att jag nyss har klarat av en treårig utbildning. 

Jag har precis fyllt min svarta take-away-kopp med 23-kronors-latte när jag upptäcker det; det vackraste kaffeskum som jag någonsin skådat! Herregud, ett mer perfekt latteskum har aldrig landat i en pappmugg på 7.eleven! 
Det är så lent, med en ljuvlig mild brunnyans, och det lyckas se tjockt men luftigt ut på samma gång! Inte så där "storbubbligt" som skummet kan vara ibland, nej det är fulländat! I min kopp. Jag betalar för kaffet, och letar upp en bänk mitt i Oslo. Sedan sitter jag där, ett stenkast ifrån Freiaklokken, och det är nästan under andakt som jag dricker upp mitt kaffe. 

Där och då känner jag mig faktiskt lite stolt. Jag som inte ens har betyg ifrån gymnasiet, som inte ens har godkänt i mattematik A, har faktiskt klarat av att ta en bachelor i ernæring.  Skål för det (och för sjukt snyggt kaffeskum)!
1 kommentar: