.

.

onsdag 29. oktober 2014

Paj med kyckling och grönkål (glutenfri)




Hej snygging!

Mörkret har fallit, regnet smattrar och brasan sprakar....(herregud vilken poet man är)..
Hur som helst, idag körde jag loss på en höstig paj med glutenfri botten. Fick kanske inte överväldigande många hurra-rop ifrån barnen, men jag tyckte den blev jätte god. Det är något nostalgiskt över paj. Av någon konstig anledning känns det nästan som ett svek att äta just paj utan den obligatoriska 80-tals salladen gjord på smaklös isberg, gurktärningar, burkmajs och tomat....

Recept paj bottnen:

3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1msk fiberhusk
1 ägg
60 gram smör (rumstempererat) 
1 tsk salt

1. Kör sesamfröna i en matberedare för sig själva i några sekunder, ha sedan i resten och kör tills du får en len deg

2. Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylskåpet i 30 minuter.

3. Grädda i ugnen på 175 grader i 6-9 minuter, eller tills den har fått fin färg. Ta ut pajformen och höj temperaturen på ugnen till 200 grader.

Ingredienser till fyllningen:

500 gram kyckling
1 gul lök + 1 vitlöksklyfta
6 stora grönkålsblad
smör till stekning
2 dl grädde
Äggstanning 
(vispa upp 2 ägg i 2 dl Vatten/mjölk/grädde)
Valfria kryddor, jag använde chili, paprika, salt och peppar

2-3 dl riven ost
2 skivade tomater

1. Börja med att hacka kycklingköttet, löken och kålen.

2. Stek kycklingen i smör tills den har fått fin färg. Blanda ner löken och kålen och häll slutligen över grädden, krydda!

3. Vispa upp äggstanningen.

4. Häll i kycklingröran i pajformen och slå över äggstanningen. Toppa med ost och tomat. Grädda på 200 grader i 30-40 minuter.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar