.

.

torsdag 1. oktober 2015

Vitkålsgratäng med köttfärs och västerbottenost





Nyskördad vitkål, kryddig köttfärs, lagrad ost, len grädde, mjukost med örter och rött rött vin.... jag gillar allt det! Det är kanske därför som vitkålsgratäng har blivit min nya favoriträtt?

Så här slänger du ihop en egen:

Ingredienser:

400 gram köttfärs
400 gram vitkål
smör till stekning

Sås:

2 dl grädde
100 gram Philadelphia-ost med örter/vitlök
100 gram (västerbotten-) ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Skär vitkålen i små bitar och stek den i smör på låg värme. Salta o peppra. Ge kålen lite tid, helst 20 minuter, den ska bli mjuk utan att få allt för mycket färg. Stek sedan köttfärsen, och när den har fått fin färg blandar du kål och kött. Krydda tills du är nöjd :) 

Såsen gör du enkelt genom att smälta mjukosten i grädde, sedan går det av bara farten. Ha köttfärsen och kålen över i en snygg form, slå över såsen och riv över osten. Grädda i ca. 15/20 minuter (eller tills osten har fått en gyllene färg). 

Korka upp en flarra rödtjut och tänd ljusen. Middagen är färdig :)  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar