Är du sugen på att sätta en glassig guldkant på denna måndag så är det bara att dra fram fin-kaviaren och våffeljärnet.
Blinier skall egentligen gräddas i plättjärn, men det har jag inget så jag dammade av våffeljärnet. Funkade fint.
INGREDIENSER:
1,5 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
2,5 dl
ljummen mjölk
10 g
torrjäst
0,75 dl seter-rømme/gräddfil
1 äggula
och 1 äggvita
1 krm
salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Rör ut jästen i mjölken.
2. Tillsätt mjöl, römme/gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät.
3. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Vispa äggvitan hård och blanda försiktigt ner den i smeten.
5. Grädda i våffeljärn. Servera med kaviar, römme/gräddfil och finhackad rödlök.
2. Tillsätt mjöl, römme/gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät.
3. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Vispa äggvitan hård och blanda försiktigt ner den i smeten.
5. Grädda i våffeljärn. Servera med kaviar, römme/gräddfil och finhackad rödlök.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar