.

.

mandag 7. september 2015

Glutenfria knäckebröd med chiafrön






Dessa måste du testa! Dom är sköra, doftande, sunda och snygga ;) Häromdagen hjälpte dom mig att piffa lyxfrukost, då blev dom nämligen pyntade med egen skagenröra på räkor, rödlök, rom, creme fraiche och avokado.  Fint ska det vara!


Ingredienser 
1 dl chiafrön 
1/2 dl sesamfrön 
1/2 dl linfrön 
1 dl solroskärnor 
1 dl mandelmjöl 
0,5 tsk salt 
2 dl vatten 
svart vallmofrön 
flingsalt 

Gör så här 

Sätt ugnen på 150 °C. 

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan ner vattnet. 

Lägg smeten på ett bakplåtspapper och platta ut den genom att lägga ännu ett bakpapper ovanpå och kavla.


Ta bort översta bakpappret och strö 
vallmofrön och havssalt ovanpå innan du gräddar 
knäckena. Efter 30 minuter,
ta ut chiabröden och skär dem i skivor.

Vänd på skivorna och sätt in dem ugnen igen i 

ca 30 minuterStäng av ugnen och låt chiaknäckena torka på plåten. 

Nam. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar