.

.

søndag 27. september 2015

Avokado-ägg med parmesan





Det är söndag mina vänner!

M. brygger öl med grabbarna, barnen klättrar i körsbärsträdet och jag har rufsigt hår. Utanför är havet fullt med segelbåtar och luften doftar höst. Frukosten är precis uppäten och idag flaggar jag för äggfyllda avokadohalvor med riven parmesan. Det är någonting som händer med avokadon när den träffar ugnen. Den blir krämigare, lenar och lite lullig. Äggen mättar gott och lite parmesan har aldrig skadat. Aldrig. Om du är sugen på att testa har du receptet här:

Ingredienser 2 personer:
1 Avokado
2 Ägg
Parmesan, salt och peppar.

Sätt ugnen på 180 grader.

Dela en avokado och ta ut stenen. Gör hålen lite större i varje avokado genom att gröpa ur dem lite, annars får du inte plats med äggen. 

Knäck sedan äggen, enklast blir det om du knäcker dem i en liten kopp först, och sedan häller över dem i avokadohalvorna. Riv parmesan över, krydda och kör i ugnen i 6-8 minuter.

Voila´  













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar