Här är receptet på en god mättande
pizzabotten, ätes med fördel barfota. Ute.
I gräset.
200 g riven god ost
8 ägg
1,5 dl grädde
4 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
Lite salt
Vispa ägg, grädde, fiberhusk och mandelmjöl
med en elvisp, tillsätt sedan riven ost. Låt
stå 10 minuter.
Degen blir lite kladdig och är svår att
kavla ut, men jag hoppade kavlen och formade
en pizzabotten med slickepotten istället.
Det blir bäst om du formar degen till en
botten direkt på bakplåtspapper.
Bottnen förgräddas tills den har fått fin
yta (ca. 15 minuter). Sen är det bara att
fylla på med topping och grädda som vanligt.
pizzabotten, ätes med fördel barfota. Ute.
I gräset.
200 g riven god ost
8 ägg
1,5 dl grädde
4 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
Lite salt
Vispa ägg, grädde, fiberhusk och mandelmjöl
med en elvisp, tillsätt sedan riven ost. Låt
stå 10 minuter.
Degen blir lite kladdig och är svår att
kavla ut, men jag hoppade kavlen och formade
en pizzabotten med slickepotten istället.
Det blir bäst om du formar degen till en
botten direkt på bakplåtspapper.
Bottnen förgräddas tills den har fått fin
yta (ca. 15 minuter). Sen är det bara att
fylla på med topping och grädda som vanligt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar