.

.

søndag 18. januar 2015

Pasta Carbonara med vitkålsspagetti






 Hej!

Har du haft en bra helg?
Här har det faktiskt slutat att blåsa, det är helt fantastiskt! Jag och barnen har till och med varit ute på en lång cykeltur idag, utan att blåsa bort. Vattnet låg helt stilla och det doftade tång. Äntligen. 

Till lunch meckade jag ihop en förenklad carbonara med vitkålsspagetti, och det var så jäkla gott! Även om jag inte har lyckats övertyga alla i familjen att vitkålsspagetti är bättre än vanlig pasta så åt alla åtminstone, antagligen påverkade av all frisk havsluft :)  

Recept:

1/2 vitkålshuvud 
400 gram bacon
Smör
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
mycket svartpeppar
salt
timjan eller en annan god ört

1) Finstrimla vitkålen på en mandolin

2) Tärna baconet och stek det i en klick smör. När alltihopa har blivit jämn-brynt och lätt krispigt pressar du i 2 vitlöksklyftor.

3) Slå över grädden och peppra med nymald svartpeppar, låt det puttra på svag värme. Salta eventuellt.

4) Koka kålen i 6-8 minuter.

5) Blanda ihop spagettin och såsen och garnera med timjan :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar