.

.

tirsdag 11. november 2014

Flygande Jakob




Hej!

Flygande Jakob är en riktig svensk klassiker. Lite barnslig kanske, men snabblagad, god och barnvänlig. När den gräddas fylls köket med en varm currydoft, och efter 20 minuter är det klart :) 


Ingredienser
1 stekt eller grillad kyckling
1 pkt bacon à ca 150 g
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås
2 bananer
1/2 dl salta jordnötter
curry

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Strimla och fräs baconet i en stekpanna till det blir knaprigt och gott. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Vispa ihop grädde, crème fraiche och chilisås. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela skivade bananer och bacon ovanpå, och krydda med curry. Gratinera i 225°C, 15-20 min. Strö över jordnötterna när halva tiden har gått.
5. Servera med kokt ris och en blandad sallad.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar