.

.

tirsdag 18. november 2014

Egen mandelmjölk/mandelmelk










Mandelmjölk är helt super!! Perfekt för den som är allergisk och inte tål komjölk, men även för oss andra som vill få oss en riktig kick. Mandel innehåller rikligt med vitamin E, fosfor, magnesium och riboflavin (vitamin B12), för att nämna några näringsämnen. Och ja, det smakar ljuvligt!

Dessutom är det ju kul att göra saker själv, mandelmjölk är inget undantag :) 

Ingredienser:
250 gram mandlar
(vatten till blötläggning)
1 liter vatten
3 dadlar
1 kryddmått vaniljpulver

Gör så här:

Lägg mandlarna i en skål och täck dem med vatten. Låt stå i kylskåpet under natten.

Nästa dag: sila av vattnet, och kör mandlarna i en kraftig blender tillsammans med 1 liter vatten, 3 dadlar utan kärnor och vaniljpulvret. 

Sila av och mjölken är färdig! 

Den krossade mandeln som blir över kan du använda i bak eller grytor. Eller så kan du torka den i ugnen och använda som musli. Puss på näsan  :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar