.

.

onsdag 30. oktober 2013

Hallonkräm





God morgon!

Har du sovit gott?

Idag skiner solen på vår ö, luften är klar och havet ligger stilla. Barnen och jag har startat dagen med hallonkräm.... och det obligatoriska grälet om vilka sockar som är rätt. Idag stod kampen mellan dinosaurie-sockarna (som jag röstade för eftersom dom var rena och torra) och bil-sockarna (som Gustav tvunget skulle ha trots att dom var allt annat än rena och torra....) Vem som drog segrande ur kampens hetta förteller inte historien, men jag delar gärna receptet på krämen :)

Ha en underbar dag!


Hallonkräm
(3 portioner)
3 dl vatten
1 msk potatismjöl
1,5 msk socker
en nypa äkta vaniljpulver
ca 3 + 1 dl hallon (färska eller frysta)

Gör så här:
Mät upp 3 dl kallt vatten och blanda potatismjölet med 2 msk av vattnet. Koka upp resten av vattnet med socker och vanilj. 

Lägg ner 3 dl av bären och mosa dem lite med en visp medan vattnet kokar upp. När bären har mjuknat så häller du ner potatismjöl-vattnet under vispning, låt koka upp. 

Lägg ner 1 dl hallon i den varma krämen  (då får du en slät kräm, med några hela bär i) och tag av från värmen. Låt kallna och servera med grädde eller mjölk.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar