Solen skiner och det är alldeles vindstilla. Idag efter jobbet ska jag och barnen åka till stranden och kasta sten. Jag tror att man måste njuta idag, det känns i luften :)
Jag njöt iallafall av frukosten, jag älskar äggcocotte! Puss och kram, mysigt att du kom å besök!
2 portioner:
2 ägg
2 grönkålsblad
1 champinjon
4 msk grädde
riven parmesan
salt o peppar
smör
Börja med att steka finhackad grönkål och champinjon i smör. Fördela det sedan i botten på två små portions-skålar. Knäck över ett ägg i varje skål. Försök att få gulan att landa i mitten. Sedan häller du försiktigt över 2 msk grädde i varje form, saltar och pepprar. Rör om lite försiktigt i grädden/äggvitan, men lämna gulan hel. Till slut river du över parmesan och gräddar i ugnen på 200 grader. Grädda formarna i vattenbad, efter 15-20 minuter är det färdigt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar