.

.

lørdag 12. oktober 2013

Äggcocotte med svamp och grönkål

God lördags morgon







Solen skiner och det är alldeles vindstilla. Idag efter jobbet ska jag och barnen åka till stranden och kasta sten. Jag tror att man måste njuta idag, det känns i luften :)

Jag njöt iallafall av frukosten, jag älskar äggcocotte! Puss och kram, mysigt att du kom å besök!

2 portioner:

2 ägg
2 grönkålsblad
1 champinjon
4 msk grädde
riven parmesan
salt o peppar
smör

Börja med att steka finhackad grönkål och champinjon i smör. Fördela det sedan i botten på två små portions-skålar. Knäck över ett ägg i varje skål. Försök att få gulan att landa i mitten. Sedan häller du försiktigt över 2 msk grädde i varje form, saltar och pepprar. Rör om lite försiktigt i grädden/äggvitan, men lämna gulan hel. Till slut river du över parmesan och gräddar i ugnen på  200 grader. Grädda formarna i vattenbad, efter 15-20 minuter är det färdigt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar