1 dl sesamfröm
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1/2 dl svarta sesamfrön
1/2 dl pumpa frön
2 msk fiberhusk
50 gram Cocosa kokosolja
2 dl vatten
flingsalt
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke, smält kokosoljan i en gryta, tillsätt vattnet och koka upp.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke, smält kokosoljan i en gryta, tillsätt vattnet och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. På grund av fiberhusket blir degen fort lite "seg", därför bör du hälla ut det på plåten omedelbart.
Sprid ut till en tunn kaka med slickepott.Strö över flingsalt.
Sprid ut till en tunn kaka med slickepott.Strö över flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut rutor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar.
Nyodlad krasse
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar