.

.

søndag 10. januar 2016

Tigerkaka







Vissa söndagar är bättre än andra. Det här är en sådan söndag, som är lite bättre.  

Jag får ha ruffsigt hår och raggsockar. Jag får lyssna på Maria Mena och färglägga i barnens målarböcker. Och så får jag dricka så mycket kaffe jag vill och frossa i tigerkaka. 

Du hör ju själv, värsta pangdagen!

200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde
2 msk kakao

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smöra din form, och täck bottnen och kanter med strömjöl.

3. Vispa smör och socker luftigt. Rör ner äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll i hälften av grädden och rör med luftiga tag.

4. Ta 1/3 av smeten åt sidan och blanda med kakao utrört med resten av grädden.

5. Klicka hälften av den ljusa smeten i formen. Fyll på med ett lager mörk och sedan det som är kvar utav den ljusa smeten. Dra med en gaffel så att kakan blir marmorerad.


6. Baka kakan i den nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du bjuder på fika.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar