.

.

onsdag 25. november 2015

Hasselnötsmjölk med choklad







 Hej käre vän, hur har du det?

Kanske har du precis som jag gömt dig ifrån novembervädret en liten stund under en stickig yllefilt? Kanske är du precis som jag lite tagen över det plötsliga mörkret och lite, lite sliten?

Det är lov. 

Det är lov att andas ut av och till. Göra ingenting. Sörpla choklad och slö-glo på havet. Du borde testa det. 

För er som vill sörpla på en nötig choklad har jag receptet här. Simma lugnt, puss!

3 dl hasselnötter
1 liter vatten 
3 färska dadlar utan kärna
1 nypa salt
1 - 2 teskedar kakao

Blötlägg nötterna i friskt vatten över natten (dom kan gärna stå ute i rumstemperatur). 

Häll av vattnet, och mixa nötterna tillsammans med 1 liter nytt, friskt vatten.

Sila (nötmassan som blir över är super att använda i smoothies, brödbak m.m.)

Mixa mjölken med salt, dadlar och kakao. Chokladmjölken håller 2 dagar i kylskåp. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar