Påsken susar förbi!
Min älskling byter fönster och jag eldar. Tack vare mig ligger det fortfarande en mild doft av skogbrand över halva havet, brädhögen minskar och flammorna yr. Jag älskar att vår-röja!
För det är vad vi har gjort hela dagen. Det, och: häng ut tvätt (som antagligen röktes torr och definitivt måste tvättas om, men ändå..), läst Barbapappaboken, bråkat över klistermärkena till "ice-age-boken", isolerat ytterväggen, grillat korv, spelat "krocket-fotboll" och fikat med äppelkaka:
Ingredienser
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (endast det rivna skalet)
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Fyllning och garnering
2 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker
Så här gör du
1.
Sätt
ugnen på 175°C.
2. Smörj en
rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar)med matfett.
3. Kaka: Smält
matfettet och låt det svalna.
4. Rör
matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör
mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i
formen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar