.

.

søndag 5. april 2015

Äppelkaka






 Påsken susar förbi! 

Min älskling byter fönster och jag eldar. Tack vare mig ligger det fortfarande en mild doft av skogbrand över halva havet, brädhögen minskar och flammorna yr. Jag älskar att vår-röja! 

För det är vad vi har gjort hela dagen. Det, och: häng ut tvätt (som antagligen röktes torr och definitivt måste tvättas om, men ändå..), läst Barbapappaboken, bråkat över klistermärkena till "ice-age-boken", isolerat ytterväggen, grillat korv, spelat "krocket-fotboll" och fikat med äppelkaka:

Ingredienser

125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (endast det rivna skalet)
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning och garnering
2 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar)med matfett.

3. Kaka: Smält matfettet och låt det svalna.

4. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar