.

.

mandag 9. februar 2015

Glutenfri köttfärspaj







 Hej!

Äntligen är en seg arbetsdag över. Stålhättorna står tryggt parkerade i skåpet och jag är hemma hos mina sovande barn och nät-studerande man. Alltså ett ypperligt tillfälle att dela receptet på den här lilla godingen, gårdagens middag. 

Den fick högsta betyg av hela familjen,till och med Wille, för när han säger:
- Smakar lasagne!
Ja, då är det högsta betyg.

Något recept på köttfärssåsen har jag inte, men det är lite som kan gå fel med lök, vitlök, smör, köttfärs, tomater, vin och grädde. Bottnen gör du så här:

2 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
2 msk grädde
1 ägg
60 gram smör (rumstempererat) 
1 tsk salt

1. Kör sesamfröna i en matberedare för sig själva i några sekunder, ha sedan i resten och kör tills du får en len deg


2. Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylskåpet i 30 minuter.


3. Grädda i ugnen på 175 grader i 6-9 minuter, eller tills den har fått fin färg. Ta ut pajformen och höj temperaturen på ugnen till 200 grader.

(4. Fyll skalet med något gott, toppa med mycket ost och grädda i 30 minuter)



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar