I år tyckte vi att det var på tiden att laga vår egen sill, så vi köpte saltsill som vi vattnade ur i kallt vatten i 8 timmar innan vi hällde av vattnet. Sedan täckte vi filéerna med ättika (på 7 %), och lät det stå i kylskåpet över natten. Ättikan hjälper benen i sillen att mjukna
Efter det var det bara att skiva sillen och lägga ner den i olika röror. Efter några recept-sök på nätet och i gamla kokböcker insåg vi att man kan göra sill-röror på ungefär 10´00000 olika vis. Lingonsill, chilisill, dillsill, portvins-sill, matjes-sill..... ja du fattar.
Istället för att experimentera allt för mycket beslutade vi oss ändå för att göra tre riktigt goda och klassiska sillar, nämligen lök, curry och senaps-sill, mina favoriter som mormor brukar göra. Idag var vi tvungna att provsmaka lite. Nu längtar jag ändå mer till imorgon!
Kram :)
Istället för att experimentera allt för mycket beslutade vi oss ändå för att göra tre riktigt goda och klassiska sillar, nämligen lök, curry och senaps-sill, mina favoriter som mormor brukar göra. Idag var vi tvungna att provsmaka lite. Nu längtar jag ändå mer till imorgon!
Kram :)
curry och senaps sill lät spännande! Kanske jag skall försöka mig å det;) Ha en riktigt fin midsommar!
SvarSlett