jag har bott i Norge i nästan 10
år utan att ha smakat på får i
kål! Hur är det möjligt?
Denna ur-norska o-konstlade rätt
är fantastisk, som en
liten
fanfar-trudelutt till hösten!
Tusen tack Signis för introduktionen, nu blir det fårikål hela helgen :)
FÅr i kål
1
½ kg fårikål kött
1 ½ kg vitkål
4 tsk hel peppar
2 tsk salt
3 dl vatten
1. Dela
kålen i rejäla bitar
2. Lägg kött
och kål lagvis i en
gryta (köttet nederst med
fettsidan ner).
Strö salt och peppar mellan lagren
gryta (köttet nederst med
fettsidan ner).
Strö salt och peppar mellan lagren
3. Häll över vatten. Koka
upp och
låt «fårikålen» dra sig på svag värme tills köttet är mört (och
lossnar ifrån benen), ca. 3
timmar.
låt «fårikålen» dra sig på svag värme tills köttet är mört (och
lossnar ifrån benen), ca. 3
timmar.
Fårikålen serveras rykande varm
Mmm, fårikål er veldig godt! Vi har ikke hatt det nå i høst, men det er vel enda ikke for sent å lage! ;)
SvarSlettFalt så for bildene av døra og stolen! :)
GOD HELG! :)