.

.

fredag 18. oktober 2013

Fårikål




 Jag kan inte begripa att 

jag har bott i Norge i nästan 10 


år utan att ha smakat på får i


kål! Hur är det möjligt?



Denna ur-norska o-konstlade rätt 

är fantastisk, som en liten 

fanfar-trudelutt till hösten!



Tusen tack Signis för introduktionen, nu blir det fårikål hela helgen :)

FÅr i kål 

1 ½ kg  fårikål kött

1 ½ kg  vitkål

4 tsk  hel peppar

2 tsk  salt 

3 dl  vatten

1. Dela kålen i rejäla bitar

2. Lägg kött och kål lagvis i en 

gryta (köttet nederst med 

fettsidan ner).

Strö salt och peppar mellan lagren

3. Häll över vatten. Koka upp och 
låt «fårikålen» dra sig på svag värme tills köttet är mört (och 

lossnar ifrån benen), ca. 3 

timmar.

Fårikålen serveras rykande varm 

1 kommentar:

  1. Mmm, fårikål er veldig godt! Vi har ikke hatt det nå i høst, men det er vel enda ikke for sent å lage! ;)

    Falt så for bildene av døra og stolen! :)

    GOD HELG! :)

    SvarSlett