Igår blev det dock moussaka för hela slanten, receptet är hämtat ifrån ARLA(men jag tog bort kanelen).
Det blir lagom till 2 stora 2 små :)
- Ingredienser:
- 2 st auberginer
- 1 tsk salt
Köttfärssås:
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- Smör
- 400 g köttfärs
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1⁄2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Ostsås:
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl riven ost
- 1 krm salt
- 1 st ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär aubergine i centimetertjocka skivor och lägg på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen koka ca 5 min.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 1 1/2 dl av osten, salt och uppvispat ägg.
Torka av aubergineskivorna och stek dem i smör i en stekpanna ca 1 min per sida. Varva köttfärssås och aubergineskivor i en smord ugnssäker form. Häll över såsen och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Jag fick denna härliga korgen i födelsedagspresent |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar