.

.

lørdag 16. mars 2013

Sesamlax med wasabi dip




Jag hoppas att du har haft en fantastisk lördag!

Själv har jag upptäckt hur lite strösslade sesamfrön kan göra laxen mycket gladare :)

Sesamlax:
Rulla laxtärningar i svarta och vita sesamfrön och trä upp dem på ett spett och kör i ugnen på 180 grader i 12-15 minuter.

Wasabi dressing:
2 dl greme fraiche
1 matsked dijonsenap
1 tesked (eller mer) av Santa Marias "wasabi and sesame" krydda.
Smaka till med salt och peppar

Jag lagade broccoli-blomkåls-mos till, löjligt gott :)

Mos:
Koka 1/2 broccoli och 1/2 blomkål i saltat vatten i ca. 10-12 minuter. Slå av vattnet och häll över 1 dl grädde. Mixa till en len pure´ och om du vill, släng i en matsked smör. Smaka till med salt och peppar.



















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar