.

.

tirsdag 5. mars 2013

Aubergingratäng


Egentligen så har jag nog aldrig förstått meningen med aubergin. Det är fin att titta på, men vad gör man med den?
Nu vet jag. En vrålgod gratäng och det perfekta tillbehöret till din grillade kotlett :)

1 st vrålgod gratäng:

1 Aubergin
100 gram feta ost (den i tetra pack)
100 gram riven ost
1 dl grädde
salt o peppar
smör / olja till stekning

Gör så här:

1) Skiva auberginen och stek skivorna i smör eller olja. Det går åt en hel del fett, auberginen sög upp det mesta i ett nafs. Skivorna ska bli gyllene och fina.

2) Lägg ner hälften av de stekta skivorna i en liten form. Salta och peppra,  och strö över hälften av den rivna osten, och smula över hälften av fetan.

3) Gör ett lager till på samma vis, avsluta med att slå över grädden.

4) Grädda i ugnen på 200 grader tills osten har fått fin färg.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar