.

.

lørdag 9. februar 2013

(glutenfri) Pasta Carbonara


 Pasta carbonara är en av mina favorit rätter. Igår byttes den vanliga pastan ut mot finstrimlad vitkål. Jag vågar säga att det var ännu godare än orginalet :)



Recept 4 personer:

1 litet kålhuvud
1 pkt. bacon
6 champinjoner
1-2 vitlöks klyftor
2 dl grädde
1-2 ägg gulor
salt och massor utav svartpeppar
smör till stekning
Mycket parmesan :)

1) Strimla vitkålen fin fint, (lättast om du använder en mandolin eller liknande.) Koka kålen i saltat vatten i ca. 3 minuter. Häll av vattnet och ställ kålen åt sidan.

2) Tärna bacon och dela champinjonerna. 

3) Stek baconet i en generös klick smör. Efter någon minut slänger du i svampen, efter en minut till; slå på grädde och pressad vitlök. Låt det koka upp, och tillsätt ägg-gula. Rör!

4) Smaka av med s+p. Blanda ihop kål och sås, servera. Det skal vara MYCKET riven parmesan på toppen.

Sparris passar jätte bra till, jag stekte några toppar och garnerade med. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar