Recept 4 personer:
1 litet kålhuvud
1 pkt. bacon
6 champinjoner
1-2 vitlöks klyftor
2 dl grädde
1-2 ägg gulor
salt och massor utav svartpeppar
smör till stekning
Mycket parmesan :)
1) Strimla vitkålen fin fint, (lättast om du använder en mandolin eller liknande.) Koka kålen i saltat vatten i ca. 3 minuter. Häll av vattnet och ställ kålen åt sidan.
2) Tärna bacon och dela champinjonerna.
3) Stek baconet i en generös klick smör. Efter någon minut slänger du i svampen, efter en minut till; slå på grädde och pressad vitlök. Låt det koka upp, och tillsätt ägg-gula. Rör!
4) Smaka av med s+p. Blanda ihop kål och sås, servera. Det skal vara MYCKET riven parmesan på toppen.
Sparris passar jätte bra till, jag stekte några toppar och garnerade med.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar