Recept:
5 st | mogna röda tomater |
---|---|
1 st | liten gul lök |
2 st | vitlöksklyftor |
0,5 dl | vitvinsvinäger |
0,5 dl | tomatpuré |
0,5 dl | farinsocker |
1 msk | worcestersås |
1 tsk | salt |
1 krm | nymald svartpeppar |
Tillagning
1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg tomater lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull.
2. Koka upp och låt alltsammans sjuda ca 20 min. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.
3. Låt ketchupen kallna och förvara den i kylskåp så håller den flera veckor.
2. Koka upp och låt alltsammans sjuda ca 20 min. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.
3. Låt ketchupen kallna och förvara den i kylskåp så håller den flera veckor.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar