.

.

torsdag 11. februar 2016

Ugnsbakad quinoagröt





Min quinoagröt kräver tålamod och hela 50 minuter i ugnen. Men, under tiden sprider den en varm doft i köket, och senare bjuder den på både mättnad, magnesium, järn och applåder! En braklyckad helg-gröt med andra ord. 

Ingredienser:

1 dl quinoa(jag blandade vit/röd)
2 dl mandelmjölk
1/2 dl vatten
1 knivsudd vaniljpulver
en liten nypa salt
1 tsk honung

Blanda alla ingredienser i en liten form och grädda i ugnen i 40 minuter på 175 grader. Rör om med jämna mellanrum, och tillsätt extra mandelmjölk om det behövs.

Till servering tycker jag att du ska toppa med något gott, äpple, bär, nötter eller sylt. Slå på lite mandelmjölk och flaxa upp dagens tidning. Njutes bäst i morgonrock!

Kram :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar