.

.

torsdag 13. februar 2014

Student-tillvaronStudent-tillvaron kan vara knepig. Jag ångrar inte för en sekund att jag började studera igen, och jag kan med handen på hjärtat säga att det är underbart att vara igång, och jag tycker faktiskt att det jag läser är intressant och kul. Ändå är det några bitar som inte faller på plats. 

Det värsta med att studera är att jag aldrig riktigt vet hur jag ligger till. På ett jobb är det mycket enklare att bocka av uppgifter och resultatet av det man har åstadkommit syns och märks mycket snabbare. Konkret. Som student har jag ingen aning. Jag kan läsa som en dåre på ett visst tema, och tro att jag har förstått det. Men om eksamen/tentan tar en annan riktning så kan det vara kört iallafall. Det är lite märkligt att allt ska bestämmas på några få timmar. Hur vet man egentligen att man är med i gemet?

Dessutom har jag märkt att ju längre dagen går, desto dummare blir jag. Sant. Detta faktum ger naturligtvis ogunstiga svängningar, eftersom det som oftast är först på kvällen som jag får planterat rumpan framför pc:n för att hugga tag i pensumlitteratur och video-föreläsningar. Först när jag har kommit hem ifrån jobbet, ätit och fått barnen att sova. 

Min strategi? Kopiösa mängder kaffe, min vän. Kopiösa mängder. Jag har förresten fått tillbaka resultatet ifrån min maraton-eksamen; godkänt! 

1 kommentar:

  1. Grattis Jenny! Du är jättestrong som orkar!
    Kramis
    Eva Marie

    SvarSlett