.

.

tirsdag 12. januar 2016

Rostade kastajer








Kastanjer hör hösten till, men om du skyndar dig kan du ännu hitta fina exemplar i butikerna.

För att fixa en mysig vinter-fika (eller förrätt) är det bara att skära ett snitt i toppen på kastanjerna, genom hela skalet, och sedan rosta dem i ugnen. Jag rostade mina kastanjer med snittet uppåt, i skålar fyllda med grovsalt. Ugnen hade jag värmt upp till 225 grader och efter 25 minuter var dom färdiga. 

Servera dem rätt ifrån ugnen och ät dem ljumna. Ta bort det luddiga innerskalet och doppa gärna kastanjerna i rumsvarmt smör innan du hugger in. Det är lite pill att äta dem, men det är halva charmen. Att sörpla rödtjut ur snygga glas medans man skalar ger pluspoäng. Åtminstone om kastanjerna serveras som förrätt :)  

Kram!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar