.

.

fredag 25. september 2015

Djävulsägg med tapenade och grönkål (Deviled eggs)





Djävulsägg, eller fyllda ägghalvor, kan piffa upp vilken regnig fredag som helst! Allt du behöver är hårdkokta ägg (avkylda), en tesked, fantasi och majonnäs. Idag körde jag på en ganska mild variant, men du ska inte vara rädd för att köra i lite chili i röran, det finns en anledning till att det kallas  "deviled eggs" .. 

Ingredienser:

2 hårdkokta kalla ägg. 
1 msk majonnäs
1 tsk tapenade
nymald svartpeppar + salt
1 hackat grönkålsblad

Gör så här:

Koka, kyl, skala och dela äggen. Peta försiktigt ut gulan med en tesked och lägg dem i en skål.

Blanda gulor, majo, kryddor och tapenade till en kladdig röra. Fyll en plastpåse med röran, klipp ett litet hål i hörnet på påsen och använd den som sprits. Spritsa ut röran i de tomma ägghalvorna och garnera med finhackad grönkål. 

Gifter sig otroligt bra med en kopp nybrygd Zoegas ;)  

kram!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar