Förra året när jag lagade rabarberpaj hade jag tre stjälkar rabarber. I år kunde jag skörda 6 stycken. Det tar sig.
Även i år fick jag fylla ut med jordgubbar och nektariner för att få ihop till de där 500 grammen, men jag kallar det rabarberpaj iallafall. För sakens skull.
Kram!
Recept:
Ingredienser:
500 g rabarber (eller det du
har, och fyll på med annat gott som hallon, gubbar eller nektariner)
1⁄2 msk
potatismjöl
4 msk strösocker
Deg:
1 1⁄2 dl
havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär
rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker
form.
Blanda havregryn, vetemjöl
och socker i en foodprosessor och kör till du får en smulig deg. Fördela degen
över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås eller
glass
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar