.

.

tirsdag 26. mai 2015

Snabb tomatsoppa med quesedillas





Jag väljer att glömma Willes kommentar "var är makaronerna?" och kommer att lägga det här receptet i "lyckad-middag-som-alla-åt högen". Det gick snabbt att laga, det blev hyfsat snyggt, lagom nyttigt och faktiskt väldigt väldigt gott. Utan makaroner 😉 

4 personer, 
Soppa:

4 hackade färska tomater
1000 gram passerade tomater (ifrån tetra pack eller konservburk) 
1/2 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 dl seter-römme
100 gram smör
3 dl vatten
mycket svartpeppar
salt

10 baconskivor
färsk persilja

Kör baconen i ugnen på 150 grader tills de blir spröda, under tiden:
svetta löken och tomaterna i smöret. Häll över passerade tomater och vatten. Krydda. Låt det småkoka i 10 minuter. Tillsätt römme, koka upp och mixa sedan soppan med en stavmixer. Låt soppan stå på svag värme och gotta sig medans du lagar tillbehöret;

Quesedillas:

Lägg ost mellan två tortillabröd. Stek bröden på bägge sidor i en panna i smör eller olja tills dom blivit lätt frasiga. När dom är gyllene i färgen och osten har mjuknat inuti är dom klara. 

Servera soppan med spröda, hackade bacon på toppen, lite persilja och bröden vid sidan av. 

Smile.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar