.

.

mandag 18. mai 2015

Egen ketchup (snabbvariant)



-Skit också, ketchupen är slut!

Gustav sitter redan förväntansfullt vid bordet och korvarna är färdiggrillade. Jag inser att det är dålig timing att informera Gustav om situationen, han har ganska starka meningar om vilka tillbehör som är nödvändiga till just grillad korv. 

Jag scrollar fram ett recept som jag har delat tidigare här på Cirkusvillan...

-"Färska tomater".... hmm, eller.. 

Recept:
5 st   mogna tomater
2 dl   krossade tomater
1 st   hackad gul lök
2 st   pressade vitlöksbåtar
0,5dl  vitvinsvinäger
0,5dl  tomatpure
0,5dl  farinsocker
1 msk  worcestersås
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar

Tillagning
1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Släng krossade tomater, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull.

2. Koka upp och låt alltsammans sjuda ca 20 min 5 minuter. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.

3. Låt ketchupen kallna ÄT

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar