" I rödbeta finns det en unik blandning av mineraler och
fytokemikalier som gör att man blir mer motståndskraftig mot infektioner.
Rödbetor ökar cellernas syreupptagning och lindrar störningar i blod, lever och
immunsystem. Rödbeta har en söt smak och har bäst hälsoeffekt på kroppen om den
äts rå".
Överallt kan man läsa om rödbetans styrkande egenskaper. Det verkar nästan
riskabelt att inte få i sig rödbeta i någon form,
minst varje vecka.
Av den anledningen slog jag på stort häromdagen när jag ramlade
över några flaskor med Helios rödbetsjuice på ICA. Jag köpte tre stycken.
Bara för att vara säker. Annars brukar jag göra juicen själv i
råsaftcentrifugen, men ibland är det skönt att slippa kladda med det (speciellt
eftersom rödbetan färgar av sig så galet mycket, och brukar lämna blodröda
fläckar på både mig och köket).
Alltså, mer beta till folket!
Och du, glad måndag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar