.

.

lørdag 27. desember 2014

Värmande vintersoppa



Hej!

Som sagt, äntligen kom det snö! Efter all pulkaåkning och chokladdrickande passade det perfekt med en kryddig soppa. I det här receptet har jag använt rester av kyckling, men du skulle lika gärna använda rester av kalkon eller fläskkött. Eller äta den vegetarisk för den delen. Extra gott blir det om du drar i en rejäl klatt med römme/gräddfil i tallriken vid servering, vel bekomme :)

Ingredienser:

Smör + olja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 morot i tärningar
1/2 sötpotatis i tärningar
2 selleristjälkar i tunna skivor
1 grönt äpple i tärningar
1 msk curry
1 msk tomatpure 
1 liter kycklingbulljong

200 gram kycklingfile (färdigstekt)
Koriander
Salt och Peppar
Kajennpeppar eller Chilipulver
eventuellt gräddfil/römme vid servering


Hacka grönsakerna och löken. Värm smör och olja i en gryta, och stek lök, vitlök, selleri, sötpotatis och morot i 3-4 minuter på medelvärme. När löken har blivit mjuk, tillsätt äpplet, currypulvret och tomatpuren. Låt det fräsa i 2 minuter.

Häll över bulljong, låt det koka upp och låt det sedan småkoka tills grönsakerna är mjuka (ca. 20 minuter).

Skär kycklingen i skivor och låt den dra sig i soppan 3-5 minuter innan du serverar med färsk koriander och kajennpeppar på toppen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar