.

.

onsdag 5. november 2014

Egen nugatti med mörk choklad









50 shades of grey....



 Hej!

Det är kul att göra saker själv, så varför inte testa att göra egen nugatti, eller nutella, som dom säger "over there"? 

Du behöver:

250 gram hasselnötter
100 gram choklad med 70% kakao
lite salt

Värm ugnen till 200°C.
Häll ut hasselnötterna på en plåt och placera den i mitten av ugnen. Rosta nötterna i cirka 6 minuter tills man ser att skalen börjar lossna, var noga med att de inte blir brända!

Ta ut och låt svalna lite.
Under tiden smälter du chokladen i ett vattenbad.
Gnugga sedan hasselnötterna i en handduk, så att skalen lossnar. Pröva att få bort så mycket skal som möjligt. Lägg nötterna i en mixer och mixa i cirka 5-10 minuter. Tiden varierar lite beroende på vilken styrka maskinen har. Mixa nötterna tills de blir en smet. Pausa då och då och skrapa ned nötsmöret från kanterna. Efter ett tag kommer du ha ett lent hasselnötssmör med ungefär samma konsistens som jordnötssmör.

Blanda chokladen och hasselnötsmöret,salta lite och vips är du färdig :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar