.

.

fredag 5. september 2014

Stenbakad pizza med grönsaker och mozzarella (glutenfri)





Hej!!!

Jag älskar våran pizzasten ifrån Weber! Det blir så löjligt god pizza. Häromdagen åkte den fram igen, denna gången blev det en glutenfri pizza, med mycket mozzarella, kronärtskockshjärtan, svamp och egen tomatsås. Svartkål och piplök kom på efteråt, som kronan på verket ;) Här är receptet:

Jag har bara testat att laga denna pizza på grillen, men det ska fungera lika bra i ugnen på 200 grader.

100 g riven lagrad fet ost
4 ägg
0,75 dl grädde
3 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
Lite salt


Vispa äggen fluffiga, tillsätt sedan vätskan. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Rör sedan ner den rivna osten och låt stå 10 minuter.
Degen blir lite kladdig och är svår att kavla ut, men jag hoppade kavlen och formade en pizzabotten med händerna istället.

Bottnen förgräddas tills den har fått fin yta. Sen är det bara att fylla på med topping och grädda som vanligt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar