Ingredienser:
2 st schalottenlök
2-4 klyfta(or)vitlök
2-3 tsk chiliflakes
3 st äggulor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
250 g smör
Hacka schalottenlök och
vitlök mycket fint och fräs i en kastrull med en liten klick smör tills det har
blivit gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt
vatten, vinäger, chiliflakes och äggulor. Skär smöret i små kuber.
Ställ tillbaka kastrullen på
svag till medelhög värme och vispa oavbrutet. När såsen börjar tjockna,
tillsätter du smöret lite i taget och vispar ut det i den varma såsen. Håll
noggrann koll på värmen då såsen absolut inte får koka! Blir såsen för varm
tillsätter du genast lite kallt vatten och tar bort kastrullen från
spisplattan. Vispa hela tiden!
Fortsätt tills allt smör har hamnat i såsen. Smaka
av med salt, peppar och eventuellt mer chili.
God morgon!
Får man fresta med receptet på en magisk sås, så här mitt i veckan? God till allt :)
Jag har gjort den många gånger, och lyckats nästan varje gång. De gångerna som såsen har skurit sig har jag klarat att återuppliva den med det här tricket:
Vispa upp en ny ägguga tilsammans med lite vatten i en ny bunke. Droppa den skurna såsen i den nya bunken och vispa hela tiden.
Ta daa!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar