.

.

onsdag 20. august 2014

Tareq´s chilibearnaise (och "så räddar du en skuren bearnaise").




Ingredienser:
2      st schalottenlök
2-4    klyfta(or)vitlök
2-3    tsk chiliflakes
3      st äggulor
2      msk vitvinsvinäger
2      msk vatten
250    g smör

Hacka schalottenlök och vitlök mycket fint och fräs i en kastrull med en liten klick smör tills det har blivit gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt vatten, vinäger, chiliflakes och äggulor. Skär smöret i små kuber.
Ställ tillbaka kastrullen på svag till medelhög värme och vispa oavbrutet. När såsen börjar tjockna, tillsätter du smöret lite i taget och vispar ut det i den varma såsen. Håll noggrann koll på värmen då såsen absolut inte får koka! Blir såsen för varm tillsätter du genast lite kallt vatten och tar bort kastrullen från spisplattan. Vispa hela tiden!
Fortsätt tills allt smör har hamnat i såsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chili.


God morgon!

Får man fresta med receptet på en magisk sås, så här mitt i veckan? God till allt :)

Jag har gjort den många gånger, och lyckats nästan varje gång. De gångerna som såsen har skurit sig har jag klarat att återuppliva den med det här tricket: 

Vispa upp en ny ägguga tilsammans med lite vatten i en ny bunke. Droppa den skurna såsen i den nya bunken och vispa hela tiden.

Ta daa!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar