.

.

lørdag 26. juli 2014

Kronärtskockor
Det är min man som introducerade mig för kronärtskockor, världens bästa förrätt. Jag brukar köpa kronärtskockshjärtan på burk att ha på pizza, men att äta dem nykokta doppade i smör är mycket godare :) Nästa gång du ser dom ligga där i butiken alldeles ensamma, ta med dem hem och bjud på en social förrätt (det tar nämligen lite tid att äta dem, såpass mycket tid att man hinner vara rysligt social innan kockan är uppäten).  

Gör så här:
Koka dina kronärtskockor i saltat vatten, du behöver en rymlig gryta. För att veta när dem är färdiga kan du använda dig av en stek-pincett; ryck försiktigt i ett blad med pincetten, om bladet lossnar är dom färdiga (ca 30 minuter). 

Sen är det bara att servera dem tillsammans med en skål med mycket smör. Det är inte så mycket på varje blad som går att äta, och det tar sin tid att komma in till hjärtat men när du gör det har det varit värt all möda. Plocka av bladen ett och ett och doppa dem i värmt smör. Gnag av den köttiga delen längst ner. Innan man äter hjärtat tar man försiktigt bort det så kallade skägget med hjälp av en tesked eller kniv.
Drick vitt vin till om du kan. 

Kram!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar