.

.

mandag 12. mai 2014

Dill på spetten och lakrits i såsen







God morgon! Sovit gott?

Som sagt. M. har tagit upp fisket. Ordentligt. Frysen full ger mig möjligheten att experimentera i köket och testa olika smaker. Lakrits till torsk är en höjdare har jag märkt. Och krossade dillfrön. Det var säkert inget nytt för dig, men för en inbiten köttätare är det kul att upptäcka fisk kan vara så gott :)  

Ingredienser:
600 gram vit fisk (jag använde torsk)
1 msk dillfrön
4 msk rapsolja
salt och peppar

6 potatisar (jag tog mandelpotatis)
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2-3 vitlöksbåtar
2 tsk lakritspulver
1 dl (skivade) gröna oliver
olja till stekning

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 g och tänd grillen. Dela fisken i jämnstora bitar och trä upp på spett. Krossa dillfröna i en mortel och blanda med rapsoljan. Pensla fisken med geggan, salta och peppra och ställ åt sidan. 
Skala och skiva potatisen och löken. 

Koka en mustig tomatsås genom att svetta löken i olja. Häll över tomatkross och kryddor och koka i 2-3 minuter. Kör såsen len med en stavmixer.
Lägg potatisen i en form och häll över tomatsåsen och skivade gröna oliver. Kör i ugnen tills potatisen blivit mjuk (ca. 20 minuter)

Grilla fiskspetten. Pensla då och då med dill röran. 
Ja, det var det. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar