.

.

mandag 24. februar 2014

Vårfrisk broccoliröra med kyckling i appelsinsås






Den här röran kommer dyka upp fler gånger hos oss, vilket skönt tillbehör! Minst lika god som potatissallad, krämigare än ris, snabbare än pommes, snyggare än mos och nyttigare än pasta. 10 poäng. 

Broccoliröra:
1 broccoli
1/2 rödlök
1 dl seter römme
2 msk Hellmans mayonaise
2 tsk dijonsenap
salt o peppar

Gör så här:
Koka broccolin i saltat vatten i 1-2 minuter. Slå av vattnet och låt den svalna. Hacka rödlöken. Blanda dom övriga ingredienserna. Hacka broccolin och ha i den tillsammans med löken i smeten. Krydda om det behövs, voila! 

Kyckling i apelsinsås:
2 kyckling filéer
Saften ifrån en stor apelsin
kokosolja
Salt och peppar

Gör så här:
Stek filéerna i kokosoljan. Låt dem bli nästan genomstekta. Slå över juicen och låt det puttra i 3-4 minuter på medelsvag värme så att såsen får reducera lite och kycklingen blir genomstekt. När du är nöjd med konsistens och smak är det bara att skiva köttet, hälla över såsen och servera.  










2 kommentarer:

  1. Prövade broccoliröran idag, väldigt god :-)

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett