.

.

torsdag 6. februar 2014

Pulled pork med picklad rödlök





M. tycker om att baka 
Jag har ännu inte tröttnat på pull of pork. Jag kommer aldrig att göra det heller! Speciellt inte eftersom tillbehören går att variera till oändligheten och längre. Senast kombinerades köttet med nybakta frallor, jalapeños, dijonsenap, picklad rödlök, rå paprika och smörstekt svamp. Herregud så gott! 


Ingredienser
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilifrukt
2 - 3 rödlökar

Gör så här:
1.Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna.

2. Strimla chilifrukten. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.






2 kommentarer:

  1. Herlig! :) Jeg lager pickled løk Mexico-style ved å legge slike tynne rødløk ringer i en lake av halv-part grapefruitjuice og halv-part clementinejuice (presser selv) og så en liten t.skje salt (eller du smaker til). Jeg har også opp en skvett med lime-juice og eventuelt chilli om du ønsker!

    SvarSlett
    Svar
    1. Åh det lät ju helt fantastiskt! Säkert dunder gott å få lite beska från grapen, det måste jag testa :)

      Kram!

      Slett