.

.

mandag 29. april 2013

Pull of pork....a´la Sabeltann....


goda tillbehör

Allt man behöver för att lyckas med pulled pork, eller pull of pork, är lite tålamod, en bit kött, kryddor och magkänsla. Det finns inget enklare sätt att tillaga kött på, och så blir det så vansinnigt gott!!!

När vi lagar det här hemma brukar vi använda skinkstek. Vi lägger hela köttbiten i en ugnstålig gryta, häller på en god marinad som vi lagar på olja, koda kryddor, vitlök och mycket chili, sen står köttet i ugnen på 120 grader i 6 timmar. När det är färdigt drar vi isär köttet med två gafflar, (därav namnet), och blandar med marinaden. 

Igår var M. lite frikostig med chilin i marinaden, så idag när vi åt det med barnen fick vi säga att det var piratkött a´la Kaptein Sabeltann. Stark var det, men det gick ner även hos de små :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar