.

.

lørdag 23. mars 2013

Påsk praliner



Halloj!

Snart är det påsk och vårsolen värmer :)
Om det skulle falla sig så att du tycker om både mörk choklad och lakrits, borde du testa de här godingarna! Själv har jag lagat dem 2 gånger. Det har blivit gott båda gångerna, men första gången skar det sig och såg helt tragiskt ut. Jag körde "smeten" i en matberedare, och till slut blev det riktigt fina små praliner iallafall.
Recept:
2 dl grädde
100 gram mörk choklad (använder du 70%ig choklad får du "snällt godis", med 86% kakohalt får du en pralin som ..... ja, står på egna ben så att säga....)
2 tsk lakritspulver

Värm grädden i en gryta. Innan det börjar koka, ta av grädden ifrån plattan. Lägg i chokladen och rör tills den är smällt. Häll i lakritspulvret. Sen är det färdigt. Lägg i smeten i knäckformar eller använd en sked och lägg små prickar på en tallrik eller ett fat. Låt dem stå i kylskåpet en stund innan du äter dem :)

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Jag älskar choklad o lakrits... Blir spännande att prova!

    Ha en fin dag!

    SvarSlett