.

.

søndag 3. mars 2013

Matiga muffins m. fetaost och grönkål







Dom här muffinsarna är vrålgoda och mättande. Perfekta som frukost, på picnic, i lunchlådan eller som mellanmål.  Man kan fylla dem med lite vad som hellst, tex. bacon, nötter, soltorkade tomater, spenat, oliver..... 

Jag älskar grönkål, som är fantastiskt ihop med fetaost :)

Recept till 6 stora muffins:

6 ägg
2 dl grädde/flöte
200 gram fetaost
70-100 gram rå grönkål
1 kryddmått salt
peppar

Gör så här:
1) småkoka kålen i lättsaltat vatten i 2 minuter, spola den sen i kallt vatten, krama ur och hacka den fint.
2) blanda alla ingredienser, och häll över i stora muffins formar ( något jag själv inte har, så jag använde smörade porslinsskålar) 
3) grädda i 20-30 min på 175 grader




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar