.

.

onsdag 13. mars 2013

Fyllda paprikor med vitkålsspagetti



- Djette dott!

Det fanns ingen anledning att tvivla på sonen heller, iallafall inte efter hans andra paprika... Gud vad det är skönt. När dom äter!

Av den anledningen får "fyllda paprikor" 10 poäng och stjärna i boken. 

Recept 4 personer:


4 röda paprikor
400 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 dl riven ost
Olivolje
Salt og peppar


Sett ovnen på 180 grader. Hacka lök och vitlök. Dela på paprikorna, ta bort innhållet og lägg dem i en ugnsform. Når ugnen blivit varm, kör in paprikorna i 10 minuter. Under tiden, stek köttfärsen.

Svetta löken og vitlöken i en panna, bryn färsen och häll över de krossade tomaterna. Låt det puttra i någon minut, smaka av med salt og peppar.

Ta ut paprikorna ur ugnen, og fyll dem med köttfärssåsen. Avsluta med att strö över riven ost. Gratinera i ugnen tills osten har fått fin färg.





Vitkålsspagetti: koka fint strimlad vitkål i saltat vatten, i 4-5 minuter. Slå av vattnet och släng på en generös smörklick. Färdigt. 

Min mandolin är köpt på clas ohlsson för en dryg hundring för länge sedan. Ingen kan hantera ett vitkålshuvud som denne :) 

1 kommentar:

  1. Åh!
    Är på jobbet just nu och är sååå hungrig, blev inte mindre sugen på mat när jag ser detta! Längesedan jag gjorde fyllda paprikor nu... Tror kanske det blir ikväll ;)

    SvarSlett