.

.

mandag 21. januar 2013

Glutenfritt bröd






Det här brödet är fullproppat med näring, sunt fett, proteiner och vitaminer. Inte särskilt svårt att baka heller, och det funkar fin fint att frysa in. Som en smäck, jag kommer absolut att baka det igen!
Ingredienser:
2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
50 gram fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
50 gram smör
1 dl creme fraiche
250 gram turkisk yoghurt
6 ägg

Gör så här:
-Sätt ugnen på 175 grader
-Mixa alla nötter och frön, fiberhusk, kryddor och bakpulver till ett mjöl. 
-Blanda sedan ihop resten av ingredienserna och häll ned i en avlång brödform
- Låt det stå i 10 minuter och "vila"
-Grädda i 60-80 min (beroende på ugn). Jag la över alumminiumfolie efter halva tiden, för att det inte skulle bli bränt.
-Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar