Recept:
| 5 st | mogna röda tomater | 
|---|---|
| 1 st | liten gul lök | 
| 2 st | vitlöksklyftor | 
| 0,5 dl | vitvinsvinäger | 
| 0,5 dl | tomatpuré | 
| 0,5 dl | farinsocker | 
| 1 msk | worcestersås | 
| 1 tsk | salt | 
| 1 krm | nymald svartpeppar | 
Tillagning
1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg tomater lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull.
2. Koka upp och låt alltsammans sjuda ca 20 min. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.
3. Låt ketchupen kallna och förvara den i kylskåp så håller den flera veckor.
2. Koka upp och låt alltsammans sjuda ca 20 min. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.
3. Låt ketchupen kallna och förvara den i kylskåp så håller den flera veckor.
 
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar