.

.

torsdag 28. januar 2016

Rundstykker med bokhvete / frallor med bovete






Juice på äpplen, spenat och kiwi



Idag flaggar jag för nybakat! Så här slänger du ihop 15 näringsrika, lättbakade, mättande frallor som håller länge, går utmärkt att frysa och smakar pang. Dessutom är dom både naturligt glutenfria och glada :)  


Puss!


15 styck superfrallor: 

9 dl vatten
50 gram jäst
400 gram bovetemjöl
200 gram rismjöl
40 gram fiberhusk (ca. en dl)
1 1/2 tsk salt

Rör ut jästen i kallt vatten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, och kör sedan ihop alla ingredienser. Jag använde vår köksmaskin med en degblandare. 

Knåda/kör degen i några minuter, innan du låter den svälla i 10 minuter. 

Efter 10 minuter, forma degen till 15 charmiga bullar. Min deg var ganska samarbetsvillig, men om du tycker att din deg är väldigt kladdig kan du ta lite olja på händerna innan du rullar, så går det lite lättare. Eller, för lite mer rustika bullar, hoppa över rullandet helt.

Låt nu frallorna jäsa i 90 minuter (eller längre, det beror lite på temperaturen i ditt kök).

Juvelerna gräddas på 225 grader i 20 minuter.

TIPS IFRÅN COACHEN:
Låt bullarna svalna innan du delar dem och hugger in. Dom är nämligen ganska degiga så länge dom är varma. Jag lovar dig att det är värt väntan. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar